Orgonite

Wat is nu eigenlijk orgonite? Dankzij een wetenschappelijk onderzoek van dr Wilhem Reich ervaren wij de voordelen van orgonite energie.  Hij noemde deze prachtige kosmische energie Orgon. Later ook wel bekend als ‘Chi’ of ‘Prana’.

De basis van een goede orgonite is altijd giethars, voldoende metalen en een enkele kristal. Met deze combinatie heb je (indien gemaakt met de juiste intentie en energie) al een prima functionerende orgonite.

Bij Artisan Gifts krijgt een orgonite meer mee, extra edelstenen en toepassing van harmonieuze kleuren. Door de toepassing van kleuren ontstaat er een soort aantrekkingskracht. Je intuïtie geeft helder aan wat je op dat moment nodig hebt (bijvoorbeeld rood voor meer energie, daadkracht, groen voor rust, blauw voor kalmte en paars om je spiritualiteit verder te ontplooien).

De werking van de edelstenen wordt versterkt in een orgonite door het Piëzo effect. Het Piëzo effect zorgt voor een druk op de gebruikte kristallen. Door deze druk komt er een elektrische spanning op de aanwezige metalen. Deze continue aanwezige spanning zorgt voor een positieve energie. Je kunt deze energie ervaren door bijvoorbeeld je hand boven de top van een orgonite piramide te houden. Voel je het niet (meteen), wees gerust. De een merkt het sneller dan de ander.

Verder zorgt deze continue aanwezig spanning in een orgonite voor het stabiliseren en harmoniseren van je leefomgeving of praktijk. Dit is ook de feedback die ik regelmatig hoor, een fijne, zachte verandering van sfeer en energie.

Orgonite van Artisan Gifts is verkrijgbaar als piramides in diverse maten, oplaadschijven, hangers en de door Artisan Gifts uitgevonden Circles of Love (zachte en harmonieuze orgonite energie). Alle stukken zijn goed in te zetten bij reiki, healing en meditatie.

Je plaatst de orgonite in je leefomgeving, slaapkamer, praktijkruimte, daar waar je het nodig vindt. Mijn advies is om verschillende plaatsen in je huis of praktijk uit te proberen. Geef het tijd en is de energie eerst te intens, plaats het dan wat verder bij je vandaan en bouw het op.

In je leven bouw je vele lagen om je heen door alles wat je meemaakt. De energie van orgonite kan inwerken op deze lagen, deze afbreken en blokkades verminderen. Maar je bent zelf ten allen tijde degene die aan het roer van dit proces staat.

Enkele feiten over orgonite:

 • Het werkt continu.
 • Het helpt de negatieve etherische energie te transformeren in positieve energie.
 • Het zuivert de atmosfeer, ontgift het water, eindigt droogte.
 • Het reinigt en brengt je aura en chakra’s in balans.
 • Het is effectief tegen electrosmog en negatieve aardstralen.
 • Helpt tegen slapeloosheid en chronische nachtmerries.
 • Het vermindert de schadelijke effecten van EMF en andere straling.
 • Geeft bewustwording aan je zintuigen, helpt hen te ontwaken en te ontwikkelen.
 • Het beperkt / neutraliseert WIFI straling.
 • Het helpt planten beter groeien, versterkt de afweer tegen ongedierte en zorgt dat planten minder water nodig hebben.
 • Het harmoniseert de Chi in en om je heen

De missie van Artisan Gifts is Gaia, Moeder Aarde, te helpen de effecten van straling te verminderen en te ondersteunen in het verspreiden van positieve levensenergie.